Mentés a kedvencek közé!Kövessen minket a Facebook-on!
A szokásos erdélyi kirándulások helyett új kalandok mutatkoznak a Dél-Erdély csodálatos látnivalóinak színe-javát magába foglaló programunkon. Temesvár, Vajdahunyad, Déva és Brassó már önmagában is csodaszép. Most viszont eljutunk a kétezer méter feletti Bilea-tóhoz, sőt még Drakula gróf állítólagos várkastélyába is! Nos fiatalok?
Időpont: 2015. szeptember 1 – 2016. június 15. között
Időtartam: 6 nap / 5 éjszaka
Szállás: ifjúsági szállás, panzió vagy falusi vendéglátó hely (2-3-4 ágyas szobák saját tusolóval és mosdóval vagy ezek közös használatával).
Ellátás: teljes ellátás (reggeli, estebéd, napközben egy-egy szendvics)
Szolgáltatás: csoportkísérő-idegenvezető
Utazás: kényelmes, légkondicionált autóbusszal
Indulás: Budapest, vagy igény szerint az ország bármely településéről
Program: 1. nap: Nagyszentmiklós: Bartók Béla szülőhelye. Megérkezés a Bánát központjába, Temesvár: (németül Temeswar, románul Timişoara, horvátul Temišvar, a bánsági bolgárok nyelvén: Timišvár, szerbül Темишвар) Az egykori Temes vármegye és a mai Temes megye székhelye. A Duna–Körös–Maros–Tisza eurorégió legnépesebb városa. Városnéző séta. Továbbutazás. Szálláshely elfoglalása. Vacsora, majd szabadprogram.
 
2. nap: Demsus (Densus): demsusi Szent Miklós-templom Erdély egyik legkülönlegesebb egyházi műemléke Hunyad megyében. Őraljaboldogfalva: a falu temploma árpádkori építészetünk kiemelkedő értékű emléke. Építését az 1272-1280 közötti idõszakra teszik, nyugati karzata a 14.sz.-ból származik. Vajdahunyad vára: Erdély és talán a történelmi Magyarország egyik legimpozánsabb gótikus várkastélya. Csernakeresztúr. Hunyad megye legnépesebb magyarlakta helyisége – az itt élők Bukovinából a XX. század elején idetelepített székelyek leszármazottai.
 
3. nap: Továbbutazunk: Piski – Szászváros – Kenyérmezö – Szászsebes (Mühlenbach) – Nagyapold (Gross-Polden). Nagyszeben (Hermannstadt): a szászok egykori kulturális és gazdasági központjában (a 2007-es évben Európa kulturális fővárosa volt). Autóbuszos kirándulást teszünk a Fogarasi-havasokba. Felmegyünk a 2034 m magasan található Bilea-tóhoz. Fogaras (fogarasi vár) érintésével továbbutazunk a Szászföldön, a Barcasági-medencében, majd a Székelyföldre érkezünk meg.
 
4. nap: „Európa dél-keleti kapuja”: Brassó (Kronstadt), ahol az „erdélyi Mátyás templomot” a Fekete templomot, a Fő teret és a múlt század végén épült ortodox templomot nézzük meg. Szabadprogram: kabinos libegővel egyénileg kirándulhatunk a Cenk-hegyre (itt állt a híres Árpád szobor), ahonnan csodálatos kilátás nyílik a városra és a Barcasági-medencére. Prázsmár (Tartlau): a legnagyobb és talán a legkülönlegesebb szász erődtemplom, mely ma már a világörökség részét képezi. Utunkat a Székelyföld mai Kovászna megyéjében (valaha Háromszék vármegye) folytatjuk: – Csernátonba, ahol a Haszmann Pál által alapított és fiai által fenntartott rendkívül gazdag és sokrétű gyűjteményeket bemutató múzeumot nézzük meg. Népfőiskola keretében kézműves foglalkozásokon veszünk részt. Kézdivásárhely: főtér, Céhes, Várostörténeti és Népviseletes Baba Múzeum.
 
5. nap: A törcsvári kastély (Castelul din Bran), Erdélyben, Brassótól 30 kilométerre, a törcsvári szoros előtt álló, Törcsvár falu mellett helyezkedik el. A kastély igen látogatott belföldi és külföldi turisták által egyaránt, ugyanis a legendákból és filmekből ismert Dracula gróf (Vlad Ţepeş) egyik kastélyának tartják. Gyulafehérvár: Érseki Székesegyház – Márton Áron püspök, János Zsigmond király és a törökverő Hunyadi János (stb.) sírja, síremléke. Az Érsekség és a szomszédságukban található ortodox templom. Csernakeresztúr. Hagyományőrző műsor egy közös vacsora keretében.
 
6. nap: Kirándulás Dévára. Böjte Csaba ferences testvér alapította otthon meglátogatása. Ferences kolostor és templom. Köműves Kelemen legendája: felvonóval felmegyünk a dévai várba. Marosillye (itt született Erdély nagy fejedelme, Bethlen Gábor 1580-ban) kastélyának külső megtekintése. A Maros mellett folytatjuk utunkat Arad felé. Arad: főhajtás az 1849. október 6-án kivégzett aradi vértanúk emléke előtt, a Zala György Szabadság szobra és az obeliszk megkoszorúzása. Az aradi vár látképe. Határátkelés. Várható hazaérkezés a késő esti órákban.
Ár: Hamarosan!

 Név: 
 Email cím: 
 Telefonszám: 
 Iskola: 
 Iskola címe: 
 Diákok száma: 
 Kísérő tanárok száma:  (ingyenes)
 Utazás időpontja: 
 Indulás helye: 
 Megjegyzés: 
Capcha:     
 (Kérjük, hogy írja be a mezőbe a mellette látható szöveget!)
Weblapunkon dátum nélküli programokat talál, melyek egész évben rendelhetők. Távolabbi vagy közelebbi indulásnál az utazási költség ára változhat (+/- (max.) 2.900 Ft/fő). Minden 10 fő diák után, 1 fő pedagógus ingyenes részvételét biztosítjuk. Minimális diák létszám: 36 fő. A megadott költségek minimálisan változhatnak a résztvevők számának arányában. A teljes út szervezését és csoportkísérő-idegenvezetését biztosítjuk, ezekért külön fizetni nem kell. Igény esetén a BBP utasbiztosítást csoportosan megkötjük. Ingyenesen biztosítjuk az egyeztetett szakmai és szabadidős programokat, vetélkedőket, előadásokat és közösségi tevékenységeket. A programok egyéni kérés alapján változtathatók! Az árak 1 Euro = 320 Ft árfolyamig érvényesek.
A Határtalanul program keretében lehetőség van pályázni kárpát-medencei iskolai kirándulásokra és állami támogatást nyerni az utazás és a szállás költségeire.
 
A Tanulmányi kirándulás hetedikeseknek című felhívás keretében az alapfokú oktatás 7. osztályos tanulói (az általános iskolák, valamint a 6 és 8 osztályos gimnáziumok megfelelő évfolyamain tanuló diákok) külhoni utazásai támogathatók. Az Együttműködés szakképző iskolák között című felhívás esetén magyarországi és külhoni szakképző iskolai oktatásban tanuló 9-12. évfolyamos diákok, míg az Együttműködés gimnáziumok között című felhívás keretében magyarországi és külhoni gimnáziumi oktatásban részesülő diákok együttműködésére lehet pályázni.
 
A 2014-es pályázati kiírás itt olvasható.

A mi missziónk, azaz küldetésünk a Kárpát-medence különböző országaiban élő magyarság (újra) felfedezésére, az egykori történelmi Magyarország különböző vidékeinek, értékeinek (néprajz, nyelvészet, irodalom, történelem, földrajz, építészet, mai társadalmi viszonyok stb.) élményszerű, tapasztalati megismertetésére vonatkozik. Programjaink résztvevői között minden korosztály megtalálható, de a kezdetektől különös figyelmet fordítottunk a fiatalokra.

Mentés a kedvencek közé! Kövessen minket a Facebook-on!
© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  missziotours.hu  -  zarandokvonat.hu  -