Mentés a kedvencek közé!Kövessen minket a Facebook-on!
Betlér Andrássy kastélya, Krasznahorka büszke vára, Késmárk, Lőcse, Ólubló vagy Kassa városa. Egy igazán tartalmas programajánlat megkoronázva sok egyéb mellett a Dobsinai-jégbarlanggal, a Magas-Tátra káprázatos látványával vagy az igazi vadvízi élményt nyújtó tutajozással a Dunajecen. Induljunk!
Időpont: 2015. szeptember 1 – 2016. június 15. között
Időtartam: 4 nap / 3 éjszaka
Szállás: színvonalas panzió (2-3-4 ágyas szobák fürdőszobával vagy fürdőszoba használattal)
Ellátás: teljes ellátás (reggeli, estebéd, napközben egy-egy szendvics)
Szolgáltatás: csoportkísérő-idegenvezető
Utazás: kényelmes, légkondicionált, autóbusszal
Indulás: Budapest, vagy igény szerint az ország bármely településéről
Figyelem: A programmal nem lehet pályázni a Határtalanul program keretében!
Program: 1. nap: Utazás Budapest, M3, Salgótarján útvonalon. Határátkelés. Fülek: megtekintjük a várat. Rimaszombat: városnéző séta, látnivalók felkeresése. Sajógömör: Mátyás király és Czinka Panna cigányprímás szobra. Rozsnyó: Főtér látnivalói. A Rozsnyói Magyar Alapiskola meglátogatása, találkozás a hasonló korú gyermekekkel, ajándékok átadása. Várhosszúrét: katolikus templom, II. világháborús emlékmű. Utazás a szállásra. Elszállásolás majd vacsora.
 
2. nap: Reggeli után Krasznahorka: vár látképe. Betlér: Andrássyak kastélya. Majd városnézés Felvidék, a mai Szlovákia második városában, Kassán. (2013-ban Európa kulturális fővárosa.) A város nevezetességeinek megtekintése: Miklós-börtön, Márai emlékszoba, Dóm, és annak kriptája. Rodostói ház. Szabadprogram. Szepsi: városközpont. Szállás és vacsora. Népi játékok és gömöri népdalok tanulása a helyi hagyományőrző gyermekek közreműködésével. Jó idő esetén tábortűzzel.
 
3. nap: Reggeli után Késmárk (Kežmarok, Käsmark): evangélikus fatemplom (artikuláris templom), Thököly mauzóleuma, vár és még további látnivalók. Poprád, a Tátra fővárosa. Lomnici-csúcs alatti üdülő település, Tátralomnic érintésével. Visszautazás a szálláshelyre. Szállás, vacsora, majd az elmúlt három nap élményeit és ismereteit összegző vetélkedő a kísérő tanárok vezetésével.
 
4. nap: Reggeli után a Dobsinai jégbarlang meglátogatása, amely a Szlovák Paradicsomban fekszik, hosszúságával és mélységével a legnagyobb jégbarlangok közé tartozik Európában. Sehol az alpesi térségen kívül, Európában nem található annyi jég, amely helyenként több mint 25m vastagságnál is nagyobb. Egyedülálló díszítésének köszönhetően az UNESCO Világ Kulturális és természeti Örökségeinek a listáján is szerepel. Délután továbbutazás Besztercebányára. Rövid városnéző séta (fő tér, püspöki székesegyház, tűztorony, belsővár kapuja, Mátyás ház, Szent Katalin templom). A Nagy Lajos király által épített Zólyomi vadászkastély megtekintése (itt született Balassi Bálint). Hazautazás. Várható hazaérkezés az esti órákban.
Részvételi díj:
    • a résztvevők önköltsége 13 400 Ft/fő (étkezés és programok)
    • pályázható támogatás: 32 800 Ft/fő (utazás és szállás költsége)
Külön fizetendők a belépőjegyek ára és a BBP utasbiztosítás, mely az utazáson való részvétel feltétele, igény esetén irodánk megköti. A megadott részvételi díj (min. 36 fizető diák és 4 ingyenes kísérő tanár) a résztvevők számának arányában változik.

 Név: 
 Email cím: 
 Telefonszám: 
 Iskola: 
 Iskola címe: 
 Diákok száma: 
 Kísérő tanárok száma:  (ingyenes)
 Utazás időpontja: 
 Indulás helye: 
 Megjegyzés: 
Capcha:     
 (Kérjük, hogy írja be a mezőbe a mellette látható szöveget!)
Weblapunkon dátum nélküli programokat talál, melyek egész évben rendelhetők. Távolabbi vagy közelebbi indulásnál az utazási költség ára változhat (+/- (max.) 2.900 Ft/fő). Minden 10 fő diák után, 1 fő pedagógus ingyenes részvételét biztosítjuk. Minimális diák létszám: 36 fő. A megadott költségek minimálisan változhatnak a résztvevők számának arányában. A teljes út szervezését és csoportkísérő-idegenvezetését biztosítjuk, ezekért külön fizetni nem kell. Igény esetén a BBP utasbiztosítást csoportosan megkötjük. Ingyenesen biztosítjuk az egyeztetett szakmai és szabadidős programokat, vetélkedőket, előadásokat és közösségi tevékenységeket. A programok egyéni kérés alapján változtathatók! Az árak 1 Euro = 320 Ft árfolyamig érvényesek.
A Határtalanul program keretében lehetőség van pályázni kárpát-medencei iskolai kirándulásokra és állami támogatást nyerni az utazás és a szállás költségeire.
 
A Tanulmányi kirándulás hetedikeseknek című felhívás keretében az alapfokú oktatás 7. osztályos tanulói (az általános iskolák, valamint a 6 és 8 osztályos gimnáziumok megfelelő évfolyamain tanuló diákok) külhoni utazásai támogathatók. Az Együttműködés szakképző iskolák között című felhívás esetén magyarországi és külhoni szakképző iskolai oktatásban tanuló 9-12. évfolyamos diákok, míg az Együttműködés gimnáziumok között című felhívás keretében magyarországi és külhoni gimnáziumi oktatásban részesülő diákok együttműködésére lehet pályázni.
 
A 2014-es pályázati kiírás itt olvasható.

A mi missziónk, azaz küldetésünk a Kárpát-medence különböző országaiban élő magyarság (újra) felfedezésére, az egykori történelmi Magyarország különböző vidékeinek, értékeinek (néprajz, nyelvészet, irodalom, történelem, földrajz, építészet, mai társadalmi viszonyok stb.) élményszerű, tapasztalati megismertetésére vonatkozik. Programjaink résztvevői között minden korosztály megtalálható, de a kezdetektől különös figyelmet fordítottunk a fiatalokra.

Mentés a kedvencek közé! Kövessen minket a Facebook-on!
© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  missziotours.hu  -  zarandokvonat.hu  -