Mentés a kedvencek közé!Kövessen minket a Facebook-on!
Nem véletlenül kezelik kiemelten a pályázati támogatást elbírálók is a Kárpátaljára induló csoportokat. Ha csak Verecke lenne a programban, már úgy is megérné, de benn van még Munkács, Huszt és Ungvár vára és további sok-sok alapélmény. A vendéglátók végtelen kedvességét és szívélyességét pedig ráadásként kapjuk majd. Megéri még az útlevél beszerzését is. Ráadásul a pályázati támogatásra is itt van a legnagyobb esély!
Időpont: 2015. szeptember 1 – 2016. június 15. között
Időtartam: 4 nap / 3 éjszaka
Szállás: színvonalas falusi vendéglátóhely (2-3-4 ágyas szobák fürdőszobával vagy fürdőszoba használattal)
Ellátás: teljes ellátás (reggeli, estebéd, napközben egy-egy szendvics)
Szolgáltatás: csoportkísérő-idegenvezető
Utazás: kényelmes, légkondicionált autóbusszal
Indulás: 06:30 óra Budapest vagy igény szerint az ország bármely településéről
Program: 1. nap: Útvonal: M3 autópálya, Vásárosnamény. Csaroda (XIII. sz. templom). A beregsurányi határátkelés után, rövid ismerkedés Beregszásszal. Vendégek fogadása, elszállásolás és vacsora. Minden nap ide térünk vissza, innen csillagtúrázunk.
 
2. nap: Reggeli után utazás Munkácsra, ahol a honfoglalók első Kárpát-medencei pihenőjüket tartották. A belvárosi séta során felkeressük a Rákócziak uradalmi házát, a Fejér-házat, Munkácsy Mihály emléktábláját és szobrát, valamint elsétálunk a római katolikus templomhoz is. Szolyva: a sztálini lágerek áldozatainak emlékparkja (megemlékezés). Utunk koronája: Verecke. Megérkezünk a Vereckei-hágóra (841 m), ahol a honfoglalók Árpád vezetésével először léptek az új haza földjére. Napunk befejezéseképpen Kárpátalja legszebb műemlékei közül nézünk meg egy következőt. Beregvár: az 1890-1895 között épült Schönborn-kastély. Visszautazás a szálláshelyre, vacsora. Szabadprogram.
 
3. nap: Reggeli után ismerkedés vendéglátó falunkkal. A helyi iskola meglátogatása. Beregszász: Bethlen udvarház – Beregvidéki Múzeum, városnéző séta a belvárosban, vásárlási lehetőséggel. Csetfalva (a műemlék ref. templom és az új katolikus templom), maradandó élmény lesz a 2001-es tiszai árvíz után újjáépített falu meglátogatása. Tiszaújlak (turulos emlékmű), Nagyszőlős (kat. templom, belváros), Huszt (vár). Visszautazás a szálláshelyre, vacsora. Református templom: előadás Kárpátalja kialakulásának történetéről, mai viszonyiról és kulturális életéről. Közös esti program a helyi fiatalokkal.
 
4. nap: Reggeli után elköszönés. Kirándulás Munkács várába és Ungvárra. Munkács: látogatás a Zrínyi Ilona és II. Rákóczi Ferenc által halhatatlanná vált várba. Továbbutazás Kárpátalja fővárosába, Ungvárra. A legenda szerint, a honfoglalás idején Álmos itt adta át a fővezérséget Árpádnak. A belvárosi séta során ellátogatunk a várba és a skanzenbe is. Továbbutazás a határátkelőhelyre. Tákos: itt a híres „mezítlábas Notre Dame” meglátogatásával és a szemet gyönyörködtető beregi hímzések megcsodálásával zárjuk utunkat. Hazautazás. Várható megérkezés az esti, ill. késő esti órákban.
Ár: Hamarosan!

 Név: 
 Email cím: 
 Telefonszám: 
 Iskola: 
 Iskola címe: 
 Diákok száma: 
 Kísérő tanárok száma:  (ingyenes)
 Utazás időpontja: 
 Indulás helye: 
 Megjegyzés: 
Capcha:     
 (Kérjük, hogy írja be a mezőbe a mellette látható szöveget!)
Weblapunkon dátum nélküli programokat talál, melyek egész évben rendelhetők. Távolabbi vagy közelebbi indulásnál az utazási költség ára változhat (+/- (max.) 2.900 Ft/fő). Minden 10 fő diák után, 1 fő pedagógus ingyenes részvételét biztosítjuk. Minimális diák létszám: 36 fő. A megadott költségek minimálisan változhatnak a résztvevők számának arányában. A teljes út szervezését és csoportkísérő-idegenvezetését biztosítjuk, ezekért külön fizetni nem kell. Igény esetén a BBP utasbiztosítást csoportosan megkötjük. Ingyenesen biztosítjuk az egyeztetett szakmai és szabadidős programokat, vetélkedőket, előadásokat és közösségi tevékenységeket. A programok egyéni kérés alapján változtathatók! Az árak 1 Euro = 320 Ft árfolyamig érvényesek.
A Határtalanul program keretében lehetőség van pályázni kárpát-medencei iskolai kirándulásokra és állami támogatást nyerni az utazás és a szállás költségeire.
 
A Tanulmányi kirándulás hetedikeseknek című felhívás keretében az alapfokú oktatás 7. osztályos tanulói (az általános iskolák, valamint a 6 és 8 osztályos gimnáziumok megfelelő évfolyamain tanuló diákok) külhoni utazásai támogathatók. Az Együttműködés szakképző iskolák között című felhívás esetén magyarországi és külhoni szakképző iskolai oktatásban tanuló 9-12. évfolyamos diákok, míg az Együttműködés gimnáziumok között című felhívás keretében magyarországi és külhoni gimnáziumi oktatásban részesülő diákok együttműködésére lehet pályázni.
 
A 2014-es pályázati kiírás itt olvasható.

A mi missziónk, azaz küldetésünk a Kárpát-medence különböző országaiban élő magyarság (újra) felfedezésére, az egykori történelmi Magyarország különböző vidékeinek, értékeinek (néprajz, nyelvészet, irodalom, történelem, földrajz, építészet, mai társadalmi viszonyok stb.) élményszerű, tapasztalati megismertetésére vonatkozik. Programjaink résztvevői között minden korosztály megtalálható, de a kezdetektől különös figyelmet fordítottunk a fiatalokra.

Mentés a kedvencek közé! Kövessen minket a Facebook-on!
© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  missziotours.hu  -  zarandokvonat.hu  -