Mentés a kedvencek közé!Kövessen minket a Facebook-on!
Mindenkinek ajánljuk Nyufat-felvidéki programunkat aki szeretné személyesen is megismerni kulturális örökségünket, csodálatos várainkat és kastélyainkat. Pozsony, Nyitra vagy Körmöcbánya patinás belvárosait. Beckó, Bajmóc vagy Trencsény várait. No és ott van még Malonyai arborétuma vagy Kistapolcsány bölény rezervátuma is. Ezek legtöbbször a kevésbé érdeklődők figyelmét is képesek lekötni. Ráadásul gyors utakon, közvetlen szomszédságunkba megyünk!
Időpont: 2015. szeptember 1 – 2016. június 15. között
Időtartam: 4 nap / 3 éjszaka
Szállás: kollégium (2-3-4 ágyas szobák fürdőszoba használattal)
Ellátás: teljes ellátás (reggeli, estebéd, napközben egy-egy szendvics)
Szolgáltatás: csoportkísérő-idegenvezető
Utazás: kényelmes, légkondicionált, autóbusszal
Indulás: Budapest, vagy igény szerint az ország bármely településéről
Program: 1. nap: Határátkelés. Pozsony: városnéző séta az egykori koronázási városban. Deáki kolostor templom: ahol a halotti beszéd szövegét (Pray-kódex) találták. Nyitra: katedrális, Vazul torony, városnézés. Továbbutazás Zoboraljára. Alsóbodok: elszállásolás a Magyar Tannyelvű Magán-szakközépiskola vendégházaiban. Zoboralján ez az egyetlen ilyen jellegű magyar intézmény. Minden nap innen csillagtúrázunk és estére ide fogunk visszatérni. Vacsora.
 
2. nap: Reggeli után folytatjuk a Nyugat – Felvidék megismerését. Nagyszombat, „a kis Róma“: történelmi belvárosa, az egykori egyetemmel. Trencsén: Fellegvár. Beckó: a legszebb felvidéki várrom. Alsóbodok: az iskola meglátogatása. Találkozás az iskola tanulóival. Zoboraljai népdalok, hagyományok és népviselet bemutatása a helyi hagyományőrző diákok közreműködésével. Szállás, vacsora.
 
3. nap: Reggeli után Magyarország valaha egyik leggazdagabb városába indulunk. Útközben Garamszentbenedeken állunk meg az egykori bencés kolostornál. Következő uticélunk Körmöcbánya. Itt található a világ legrégebbi pénzverdéje, várnegyed a gótikus Szent Katalin templommal, román stílusú csontházzal és az Óratoronnyal. Bajmóc: Pálffy kastély, a Felvidék talán legszebb várkastélya. Nyitradarázs: kirándulás az árpádkori templomhoz. Szállás, vacsora.
 
4. nap: Reggeli után Kistapolcsány: Rákóczi kastély.Nagyvezekény: 1652. évi csata emlékműve (takarítás és koszorúzás). Malonya: Ambrózy-Migazzi István által 1892-ben, alapított arborétum. Ambrózy az I. Világháború után Vas megyébe költözött, ahol megalapította a Jeli arborétumot. Érsekújvár: (rövid séta) Szentháromság-szobor a Fő téren és a Ferences templom és kolostor. Ógyalla: itt alapította 1871-ben Közép-Európa első obszervatóriumát Konkoly Thege Miklós. Ma ez Csillagvizsgáló és Meteorológiai Intézet. Rév-Komárom: utunkat egy rövid sétával zárjuk Komárom történelmi belvárosában. Határátkelés Komáromnál. Hazautazás. Várható megérkezés az esti órákban.
Részvételi díj:
    • a résztvevők önköltsége 13 900 Ft/fő (étkezés és programok)
    • pályázható támogatás: 32 900 Ft/fő (utazás és szállás költsége)
Külön fizetendők a belépőjegyek ára és a BBP utasbiztosítás, mely az utazáson való részvétel feltétele, igény esetén irodánk megköti. A megadott részvételi díj (min. 36 fizető diák és 4 ingyenes kísérő tanár) a résztvevők számának arányában változik.

 Név: 
 Email cím: 
 Telefonszám: 
 Iskola: 
 Iskola címe: 
 Diákok száma: 
 Kísérő tanárok száma:  (ingyenes)
 Utazás időpontja: 
 Indulás helye: 
 Megjegyzés: 
Capcha:     
 (Kérjük, hogy írja be a mezőbe a mellette látható szöveget!)
Weblapunkon dátum nélküli programokat talál, melyek egész évben rendelhetők. Távolabbi vagy közelebbi indulásnál az utazási költség ára változhat (+/- (max.) 2.900 Ft/fő). Minden 10 fő diák után, 1 fő pedagógus ingyenes részvételét biztosítjuk. Minimális diák létszám: 36 fő. A megadott költségek minimálisan változhatnak a résztvevők számának arányában. A teljes út szervezését és csoportkísérő-idegenvezetését biztosítjuk, ezekért külön fizetni nem kell. Igény esetén a BBP utasbiztosítást csoportosan megkötjük. Ingyenesen biztosítjuk az egyeztetett szakmai és szabadidős programokat, vetélkedőket, előadásokat és közösségi tevékenységeket. A programok egyéni kérés alapján változtathatók! Az árak 1 Euro = 320 Ft árfolyamig érvényesek.
A Határtalanul program keretében lehetőség van pályázni kárpát-medencei iskolai kirándulásokra és állami támogatást nyerni az utazás és a szállás költségeire.
 
A Tanulmányi kirándulás hetedikeseknek című felhívás keretében az alapfokú oktatás 7. osztályos tanulói (az általános iskolák, valamint a 6 és 8 osztályos gimnáziumok megfelelő évfolyamain tanuló diákok) külhoni utazásai támogathatók. Az Együttműködés szakképző iskolák között című felhívás esetén magyarországi és külhoni szakképző iskolai oktatásban tanuló 9-12. évfolyamos diákok, míg az Együttműködés gimnáziumok között című felhívás keretében magyarországi és külhoni gimnáziumi oktatásban részesülő diákok együttműködésére lehet pályázni.
 
A 2014-es pályázati kiírás itt olvasható.

A mi missziónk, azaz küldetésünk a Kárpát-medence különböző országaiban élő magyarság (újra) felfedezésére, az egykori történelmi Magyarország különböző vidékeinek, értékeinek (néprajz, nyelvészet, irodalom, történelem, földrajz, építészet, mai társadalmi viszonyok stb.) élményszerű, tapasztalati megismertetésére vonatkozik. Programjaink résztvevői között minden korosztály megtalálható, de a kezdetektől különös figyelmet fordítottunk a fiatalokra.

Mentés a kedvencek közé! Kövessen minket a Facebook-on!
© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  missziotours.hu  -  zarandokvonat.hu  -