Mentés a kedvencek közé!Kövessen minket a Facebook-on!
A mai Erdélynek ez a legkevésbé ismert vidéke. Pedig látnivalóinak sokaságával és szépségével vetekszik bármelyik sokak által látogatott erdélyi tájegységével. Mindmáig a világon az egyik legismertebb magyar festő-csoportosulás a nagybányaiaké. Márpedig az ő világhírű festészetük az itteni elragadóan szép tájakból és hangulatokból merítik témáikat. Nekik elhihetjük, hogy ezt nekünk is látnunk kell!
Időpont: 2015. szeptember 1 – 2016. június 15. között
Időtartam: 4 nap / 3 éjszaka
Szállás: színvonalas falusi vendéglátóhely (2-3-4 ágyas szobák fürdőszobával vagy fürdőszoba használattal)
Ellátás: teljes ellátás (reggeli, estebéd, napközben egy-egy szendvics)
Szolgáltatás: csoportkísérő-idegenvezető
Utazás: kényelmes, légkondicionált, autóbusszal
Indulás: Budapest, vagy igény szerint az ország bármely településéről
Program: 1. nap: Útvonal M3, Csengersima /Pete: határ. Szatmárnémeti (Satu Mare) már Anonymus is említette elbeszélésében... Városnézés, Székesegyház, Vécsey-ház ahol a szatmári békét kötötték, Kölcsey Ferenc szobra stb. Erdőd (Ardud) a vár, Petőfi Sándor és Szendrey Júlia esküvőjének színhelye. Sárközújlak. Misztótfalu (Tautii Magheraus) Misztótfalusi Kis Miklós, a híres betűmetsző, nyomdász, teológus emlékmúzeuma. Koltó (Coltau) Szállás vendégfogadásra felkészült magánpanziókban, néhány egymáshoz közeli háznál. Színvonalas vendéglátás megfelelően kialakított vizesblokkal. Ebből a vendégszeretetéről híres magyar faluból csillagtúrázunk a következő napokban.
 
2. nap: Gutin-hágó (rövid pihenő). Mára-völgyi falvak: ismerkedés a máramarosi néprajzi tájegységgel, faragott kapuk, faházak, népviselet. Desze (Desesti) 18. századi fatemplom, a világörökség része. Máramarossziget (Sighetu Marmatiei): városnézés, börtönmúzeum a kommunizmus áldozatainak emlékhelye. Szaplonca (Sapanta): vidám temető. Koltó. Közös sportprogram a helyi diákokkal. A diákok által összeállított iskolai és könyvcsomag átadása.
 
3. nap: Nagybánya: városnéző séta. Ásványtani Múzeum, Képzőművészeti Múzeum. Koltó: ismerkedés a falu nevezetességeivel: Petőfi Sándor és Szendrey Júlia mézesheteinek színhelye a Teleki kastélyban, múzeumlátogatás, szobrok a kastélykertben, Petőfi somfája és a kőasztal, Vajda-forrás, Teleki Sándor sírja a református temetőben, ismerkedés a helyi Petőfi Sándor általános iskola életével. „Ki tud többet Petőfiről?” vetélkedő a diákoknak.
 
4. nap: Elköszönés a koltói vendéglátóinktól. Nagymajtényi sík: a szatmári békekötés emlékműve. Érmindszent: Ady Endre szülőfaluja és szülőháza, ma múzeum. Nagykároly (Carei): a Károlyi kastély, amely Erdély egyik legszebb neogótikus kastélya, a lovagvárak hangulatát idézi. A városnak több jeles szülötte is van: a bibliafordító Károli Gáspár, Kaffka Margit regényiró stb. Határátkelés: Csalános (Urziceni)/Vállaj, M3, Budapest. Hazaérkezés az esti órákban.
Részvételi díj:
    • a résztvevők önköltsége 11 800 Ft/fő (étkezés és programok)
    • pályázható támogatás: 33 400 Ft/fő (utazás és szállás költsége)
Külön fizetendők a belépőjegyek ára és a BBP utasbiztosítás, mely az utazáson való részvétel feltétele, igény esetén irodánk megköti. A megadott részvételi díj (min. 36 fizető diák és 4 ingyenes kísérő tanár) a résztvevők számának arányában változik..

 Név: 
 Email cím: 
 Telefonszám: 
 Iskola: 
 Iskola címe: 
 Diákok száma: 
 Kísérő tanárok száma:  (ingyenes)
 Utazás időpontja: 
 Indulás helye: 
 Megjegyzés: 
Capcha:     
 (Kérjük, hogy írja be a mezőbe a mellette látható szöveget!)
Weblapunkon dátum nélküli programokat talál, melyek egész évben rendelhetők. Távolabbi vagy közelebbi indulásnál az utazási költség ára változhat (+/- (max.) 2.900 Ft/fő). Minden 10 fő diák után, 1 fő pedagógus ingyenes részvételét biztosítjuk. Minimális diák létszám: 36 fő. A megadott költségek minimálisan változhatnak a résztvevők számának arányában. A teljes út szervezését és csoportkísérő-idegenvezetését biztosítjuk, ezekért külön fizetni nem kell. Igény esetén a BBP utasbiztosítást csoportosan megkötjük. Ingyenesen biztosítjuk az egyeztetett szakmai és szabadidős programokat, vetélkedőket, előadásokat és közösségi tevékenységeket. A programok egyéni kérés alapján változtathatók! Az árak 1 Euro = 320 Ft árfolyamig érvényesek.
A Határtalanul program keretében lehetőség van pályázni kárpát-medencei iskolai kirándulásokra és állami támogatást nyerni az utazás és a szállás költségeire.
 
A Tanulmányi kirándulás hetedikeseknek című felhívás keretében az alapfokú oktatás 7. osztályos tanulói (az általános iskolák, valamint a 6 és 8 osztályos gimnáziumok megfelelő évfolyamain tanuló diákok) külhoni utazásai támogathatók. Az Együttműködés szakképző iskolák között című felhívás esetén magyarországi és külhoni szakképző iskolai oktatásban tanuló 9-12. évfolyamos diákok, míg az Együttműködés gimnáziumok között című felhívás keretében magyarországi és külhoni gimnáziumi oktatásban részesülő diákok együttműködésére lehet pályázni.
 
A 2014-es pályázati kiírás itt olvasható.

A mi missziónk, azaz küldetésünk a Kárpát-medence különböző országaiban élő magyarság (újra) felfedezésére, az egykori történelmi Magyarország különböző vidékeinek, értékeinek (néprajz, nyelvészet, irodalom, történelem, földrajz, építészet, mai társadalmi viszonyok stb.) élményszerű, tapasztalati megismertetésére vonatkozik. Programjaink résztvevői között minden korosztály megtalálható, de a kezdetektől különös figyelmet fordítottunk a fiatalokra.

Mentés a kedvencek közé! Kövessen minket a Facebook-on!
© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  missziotours.hu  -  zarandokvonat.hu  -