Mentés a kedvencek közé!Kövessen minket a Facebook-on!
Ha valaki egyszer eljut a Székelyföldre, általában lenyűgözi, sőt sokakat rabul is ejt az itt élők sajátos világa. A gyönyörű tájak már önmagukban is megérik az ideutazást, az itt élők vendégszeretete, ételeik magyaros, de egyedi íz világa, gondolkodásuk és humoruk különlegessége külön-külön is elragadó, így együtt, egy programba összehozva pedig igazán nagy kalandot, sok új tapasztalatot hordoznak. Nem mindennapi kirándulás lesz az bizonyos!
Időpont: 2015. szeptember 1 – 2016. június 15. között
Időtartam: 4 nap / 3 éjszaka
Szállás: színvonalas falusi vendéglátóhely (2-3-4 ágyas szobák fürdőszobával vagy fürdőszoba használattal)
Ellátás: teljes ellátás (reggeli, estebéd, napközben egy-egy szendvics)
Szolgáltatás: csoportkísérő-idegenvezető
Utazás: kényelmes, légkondicionált, autóbusszal
Indulás: Budapest, vagy igény szerint az ország bármely településéről
Program: 1. nap: Ártánd/Bors (határ), Szent László alapította Nagyvárad (megemlékezés Ady Endre nagyváradi kötődéséről). Autóbuszos városnézés a történelmi belvárosban. Király-hágó (582 m) érintésével érjük el az egykori történelmi Erdély területét. Csucsa (Boncza kastély, Ady-emlékek) és Bánffyhunyad, Körösfő: jellegzetes kalotaszegi ref. templom. Gyalu, autópálya, Marosludas, Radnót. A két Bolyai városa: Marosvásárhely: Teleki Téka és a főtér. Balavásár, Szováta és Székelyudvarhely érintésével megérkezés szálláshelyünkre. Szállás (3 éj) szívélyes vendéglátásáról híres faluban, mely hagyományos székely település Székelyudvarhely környékén.
 
2. nap: Ismerkedés a székelyek életével, vendéglátó településünkkel. Ellátogatunk Oroszhegyre. Kirándulás az Őrhegyre (1009 m), melyen 2008-ban állítottak fel egy hatalmas kilátót, innen csodálatos panoráma nyílik a vidékre. Helytörténeti Múzeum és az iskola meglátogatása. Közös program és játékos vetélkedő a helyi iskola 7. osztályos tanulóival. Böjte Csaba testvér helyi gyermekotthonának meglátogatása, a gyerekek által előzetesen készített ajándékok átadása. Székelyudvarhely: (Benedek Elek és a róla elnevezett Gimnázium, Tamási Áron egykori iskolája) városnézés, majd szabadprogram. Szejkefürdő: Orbán Balázs sírja, a híres kapusorral. Vacsora után székely táncház a helyi fiatalokkal közösen.
 
3. nap: Máréfalva (műemlék jellegű székelykapuk), Homoródfürdő: Lobogó borvízforrás, Tolvajos-tető (985 m). Csíkszereda, Csíksomlyó: Kegytemplom a világ legnagyobb (2,27 m) Szűz Mária kegyszobrával. Madéfalva: az 1764-es veszedelem emlékműve, koszorúzás (idén 250 éves évforduló), Marosfő (vízválasztó), Gyergyói-medence, Gyergyószentmiklós. Békás-szoros, Gyilkos-tó megcsodálása. Visszautazás: Gyergyótekerőpatak, Libán-tető (1000 m), Zeteváralja: Küküllő-gát, Zetelaka, Fenyéd, Székelyudvarhely. Vacsora után közös program. „Este a székelyeknél”, műsoros búcsúest a vendéglátókkal közösen. Vendég diákok előadása.
 
4. nap: Búcsú a Székelyföldtől, elköszönés Erdélytől. Hazaindulás a reggeli órákban. Farkaslaka: Tamási Áron síremléke; koszorúzás. Korond: ismerkedés hagyományos népi mesterségekkel (fazekasság, taplászok stb.), kirakodóvásár. Lóna, autópálya. Kolozsvár: Fellegvár, Mátyás király szülőháza és szobra, Szent Mihály templom, Bocskai István szülőháza, Farkas utca (egyetem és ref. templom), Házsongárdi temető (Dsida Jenő, Koós Károly, Reményik Sándor síremléke, takarítás és koszorúzás a Házsongárdért Alapítvánnyal közösen). Továbbutazás. Király-hágó, Nagyvárad, Berettyóújfalu, 4-es út, Budapest. Várható megérkezés az esti órákban.
Részvételi díj:
    • a résztvevők önköltsége 15 400 Ft/fő (étkezés és programok)
    • pályázható támogatás: 34 400 Ft/fő (utazás és szállás költsége)
Külön fizetendők Külön fizetendők a belépőjegyek ára és a BBP utasbiztosítás, mely az utazáson való részvétel feltétele, igény esetén irodánk megköti. A megadott részvételi díj (min. 36 fizető diák és 4 ingyenes kísérő tanár) a résztvevők számának arányában változik..

 Név: 
 Email cím: 
 Telefonszám: 
 Iskola: 
 Iskola címe: 
 Diákok száma: 
 Kísérő tanárok száma:  (ingyenes)
 Utazás időpontja: 
 Indulás helye: 
 Megjegyzés: 
Capcha:     
 (Kérjük, hogy írja be a mezőbe a mellette látható szöveget!)
Weblapunkon dátum nélküli programokat talál, melyek egész évben rendelhetők. Távolabbi vagy közelebbi indulásnál az utazási költség ára változhat (+/- (max.) 2.900 Ft/fő). Minden 10 fő diák után, 1 fő pedagógus ingyenes részvételét biztosítjuk. Minimális diák létszám: 36 fő. A megadott költségek minimálisan változhatnak a résztvevők számának arányában. A teljes út szervezését és csoportkísérő-idegenvezetését biztosítjuk, ezekért külön fizetni nem kell. Igény esetén a BBP utasbiztosítást csoportosan megkötjük. Ingyenesen biztosítjuk az egyeztetett szakmai és szabadidős programokat, vetélkedőket, előadásokat és közösségi tevékenységeket. A programok egyéni kérés alapján változtathatók! Az árak 1 Euro = 320 Ft árfolyamig érvényesek.
A Határtalanul program keretében lehetőség van pályázni kárpát-medencei iskolai kirándulásokra és állami támogatást nyerni az utazás és a szállás költségeire.
 
A Tanulmányi kirándulás hetedikeseknek című felhívás keretében az alapfokú oktatás 7. osztályos tanulói (az általános iskolák, valamint a 6 és 8 osztályos gimnáziumok megfelelő évfolyamain tanuló diákok) külhoni utazásai támogathatók. Az Együttműködés szakképző iskolák között című felhívás esetén magyarországi és külhoni szakképző iskolai oktatásban tanuló 9-12. évfolyamos diákok, míg az Együttműködés gimnáziumok között című felhívás keretében magyarországi és külhoni gimnáziumi oktatásban részesülő diákok együttműködésére lehet pályázni.
 
A 2014-es pályázati kiírás itt olvasható.

A mi missziónk, azaz küldetésünk a Kárpát-medence különböző országaiban élő magyarság (újra) felfedezésére, az egykori történelmi Magyarország különböző vidékeinek, értékeinek (néprajz, nyelvészet, irodalom, történelem, földrajz, építészet, mai társadalmi viszonyok stb.) élményszerű, tapasztalati megismertetésére vonatkozik. Programjaink résztvevői között minden korosztály megtalálható, de a kezdetektől különös figyelmet fordítottunk a fiatalokra.

Mentés a kedvencek közé! Kövessen minket a Facebook-on!
© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  missziotours.hu  -  zarandokvonat.hu  -