Mentés a kedvencek közé!Kövessen minket a Facebook-on!
Igazán fiataloknak, diákoknak szóló ajánlat ez a kellemes utazást ígérő, a szép élményekből és hasznos ismeretekből finom koktél módjára összeállított, az egykori déli végeink természeti és történelmi nevezetességeit bemutató délvidéki/szerbiai programunk. Nem bánják meg akik ezt választják.
Időpont: 2015. szeptember 1 – 2016. június 15. között
Időtartam: 4 nap / 3 éjszaka
Szállás: színvonalas falusi vendéglátóhely (2-3-4 ágyas szobák fürdőszobával vagy fürdőszoba használattal)
Ellátás: teljes ellátás (reggeli, estebéd, napközben egy-egy szendvics)
Szolgáltatás: csoportkísérő-idegenvezető
Utazás: kényelmes, légkondicionált, autóbusszal
Indulás: Budapest, vagy igény szerint az ország bármely településéről
Program: 1. nap: Utazás a Bp., M5 útvonalon. A Röszkei határátlépés után városnézés Kosztolányi Dezső szülővárosában, Szabadkán (Subotica): városháza, színház és a Zsolnay-szökőkutak, majd a híres üdülőhelyre, Palicsra (Palic) utazunk. Napunkat Újvidéken (Novi Sad), a Vajdaság fővárosában folytatjuk. Rövid autóbuszos városnézés a belvárosban: Báni palota, Fórum Ház, Városháza, katolikus templom, görögkeleti székesegyház és a püspöki palota. Továbbmegyünk a Duna túloldalán magasodó Péterváradra (Petrovaradin), ahol az erődöt („a Duna Gibraltárja”), és a híres óratornyot keressük fel. Karlóca érintésével, az 1699-es béke helyszíne mellett elhaladva utazunk tovább, a Szerémségen keresztül érkezünk Belgrádba, majd a szálláshelyre. Szállás, vacsora és reggeli: Székelykeve (Skorenovac) a magyar nyelvterület legdélebbi, többségében magyarok által lakott települése Belgrádtól 46 km-re délkeletre.
 
2. nap: Reggeli után utazás Nándorfehérvárra (Belgrád/Beograd): vár meglátogatása után séta és szabadprogram a belvárosban. Városnézésünket Zimonyban folytatjuk, itt a Hunyadi-tornyot nézzük meg. Az ugyancsak székely-magyarok által lakott Hertelendifalva (Vojlovica) érintésével érkezünk vissza a szálláshelyre. Késő délután ismerkedés vendéglátó falunkkal, Székelykevével, és közös program a helyi iskola diákjaival. A település kiemelt nevezetessége a katolikus templom, de a temetőbe is érdemes kisétálni. Szállás, vacsora és reggeli Székelykevén.
 
3. nap: Reggeli után utunk látványosságokban leginkább bővelkedő napja következik. Először a szemet gyönyörködtető Szendrő (Smederevo) várát látogatjuk meg. Ezután egész napos kirándulás a Kis- és a Nagy-Kazán-szoroshoz, valamint a Vaskapu-szorosokhoz, egészen a Vaskapu-erőműig. Útközben pihenő Galambóc várának festői romjainál. Szállás, vacsora és reggeli Székelykevén.
 
4. nap: Reggeli után hazafelé indulunk, útközben még sok látnivalóban lesz részünk. Titel közelében elhaladva a Tisza és a Bega, valamint a Tisza és a Duna folyók találkozásának vidékén járunk majd. Nagybecskerek (Zrenjanin) belvárosán áthaladva láthatjuk az egykori megyeházát, református templomot, igazságügyi palotát, volt piarista gimnáziumot és a katolikus székesegyházat is. Ezt követően Elemérre megyünk, ahol fejet hajtunk Kiss Ernő tábornok, aradi vértanú sírja előtt. Programunk folytatása Zenta (Senta), közös program a zentai Emlék iskolával. Hazautazás. Magyarkanizsa (Kanjiza) érintésével Horgosnál érkezünk meg a határra. Várható hazaérkezés az esti órákban.
Részvételi díj:
    • a résztvevők önköltsége 16 600 Ft/fő (étkezés és programok)
    • pályázható támogatás: 35 000 Ft/fő (utazás és szállás költsége)
Külön fizetendők a belépőjegyek ára és a BBP utasbiztosítás, mely az utazáson való részvétel feltétele, igény esetén irodánk megköti. A megadott részvételi díj (min. 36 fizető diák és 4 ingyenes kísérő tanár) a résztvevők számának arányában változik.

 Név: 
 Email cím: 
 Telefonszám: 
 Iskola: 
 Iskola címe: 
 Diákok száma: 
 Kísérő tanárok száma:  (ingyenes)
 Utazás időpontja: 
 Indulás helye: 
 Megjegyzés: 
Capcha:     
 (Kérjük, hogy írja be a mezőbe a mellette látható szöveget!)
Weblapunkon dátum nélküli programokat talál, melyek egész évben rendelhetők. Távolabbi vagy közelebbi indulásnál az utazási költség ára változhat (+/- (max.) 2.900 Ft/fő). Minden 10 fő diák után, 1 fő pedagógus ingyenes részvételét biztosítjuk. Minimális diák létszám: 36 fő. A megadott költségek minimálisan változhatnak a résztvevők számának arányában. A teljes út szervezését és csoportkísérő-idegenvezetését biztosítjuk, ezekért külön fizetni nem kell. Igény esetén a BBP utasbiztosítást csoportosan megkötjük. Ingyenesen biztosítjuk az egyeztetett szakmai és szabadidős programokat, vetélkedőket, előadásokat és közösségi tevékenységeket. A programok egyéni kérés alapján változtathatók! Az árak 1 Euro = 320 Ft árfolyamig érvényesek.
A Határtalanul program keretében lehetőség van pályázni kárpát-medencei iskolai kirándulásokra és állami támogatást nyerni az utazás és a szállás költségeire.
 
A Tanulmányi kirándulás hetedikeseknek című felhívás keretében az alapfokú oktatás 7. osztályos tanulói (az általános iskolák, valamint a 6 és 8 osztályos gimnáziumok megfelelő évfolyamain tanuló diákok) külhoni utazásai támogathatók. Az Együttműködés szakképző iskolák között című felhívás esetén magyarországi és külhoni szakképző iskolai oktatásban tanuló 9-12. évfolyamos diákok, míg az Együttműködés gimnáziumok között című felhívás keretében magyarországi és külhoni gimnáziumi oktatásban részesülő diákok együttműködésére lehet pályázni.
 
A 2014-es pályázati kiírás itt olvasható.

A mi missziónk, azaz küldetésünk a Kárpát-medence különböző országaiban élő magyarság (újra) felfedezésére, az egykori történelmi Magyarország különböző vidékeinek, értékeinek (néprajz, nyelvészet, irodalom, történelem, földrajz, építészet, mai társadalmi viszonyok stb.) élményszerű, tapasztalati megismertetésére vonatkozik. Programjaink résztvevői között minden korosztály megtalálható, de a kezdetektől különös figyelmet fordítottunk a fiatalokra.

Mentés a kedvencek közé! Kövessen minket a Facebook-on!
© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  missziotours.hu  -  zarandokvonat.hu  -